Kendi İşini Kurmak İsteyenler İçin KOSGEB 350 Bin TL Kredi Veriyor

featured

KOSGEB kendi işini kurmak isteyenler için 350 bin TL’ye kadar kredi vereceğini belirtti. Başvuruların bugün itibariyle başlaması sonucunda KOSGEB kendi işini kurma kredisi nasıl alınır sorusu da merak edilmeye başlandı.

KOSGEB Kendi İşini Kurma Kredisi Detayları

KOSGEB kendi işini kurma kredisi için belirlenen şartlar arasında ilk olarak ilk 2 yıl ödemesiz ve aylık 5833 TL taksit ödemesi ile planlama yer alıyor. Toplamda 60 ay vade ile verilen bu kredinin yanında 50 bin TL tutarında da genel teçhizat giderleri kredisi de veriliyor. Bu kapsamda yeni iş kuranlar için önemli bir destek sağlanıyor.

Kredi paketinden yararlanmak isteyenlerin ise başvurularını kısa süre içinde yapmaları gerekiyor. Her ile göre belirli kontenjan ile sunulan kredinin kontenjan durumu içinse bulunduğunuz ildeki KOSGEB müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz.

KOSGEB Kendi İşini Kurma Kredisi Şartları

KOSGEB Kendi İşini Kurma Kredisi şartları ise şu şekilde belirlendi. Bu krediden yararlanmak isteyen kişilerin şartları yerine eksiksiz olarak yerine getirmesi gerekiyor:

  • Öncelikle KOSGEB’e ilk kez kayıt olmak gerekiyor. Bunun için internet sitesi üzerinden başvuru yapılabileceği gibi müdürlüklere de doğrudan başvuru yapılabiliyor.
  • KOSGEB tarafından düzenlenecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin tamamlanması gerekmektedir. Eğitimi almak isteyenler ise sisteme kayıt olduktan sonra KOSGEB resmi web sitesinde yer alan Eğitimler kısmından eğitimi ücretsiz şekilde alabilirler.
  • Krediden yararlanmak için işletmenin imalat sektöründe ve küçük ölçekli işletme olması gerekiyor.
  • KOBİ’nin üretiminin tamamen yerli olması ve yurtdışından ürün ithal etmeden bunu gerçekleştirmesi gerekiyor.

Kredi şartlarının sağlanması sonrasında ise e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Başvuru yapmak için ise şu adımlar izlenmeli:

  • E-Devlet’e giriş yaptıktan sonra KOSGEB sayfasına geliniz. Burada başvuruyu yapacak kişinin mutlaka KOBİ sahibi yani girişimcinin kendisi olması gerekiyor.
  • Buradan Destekler kısmından Yerli ve Milli Üretim Teşvikleri kısmını seçin.
  • Sonrasında açılan sayfadan istenen kısımları doldurun.

Başvurunun değerlendirmeye alınması için halihazırda işletmenin faaliyette olması veya yeni kurulması da gerekiyor. Değerlendirme sonucuna göre 350.000 TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı sunulacaktır.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kendi İşini Kurmak İsteyenler İçin KOSGEB 350 Bin TL Kredi Veriyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir