Yakında Değişiyor: Bağkur Emeklilik Şartlarında Büyük Kolaylık!

Yakında Değişiyor Bağkur Emeklilik Şartlarında Büyük Kolaylık

Yakında Gelecek Yasa Değişikliği!

Emeklilik için gereken koşullar, Türkiye’de Bağkur sigortalıları için her zaman daha zorlayıcı olmuştur. Bağkur aracılığıyla emeklilik, kişilerin 9000 günlük prim ödeme şartını yerine getirmelerini gerektiriyor. Özellikle küçük esnaf olarak bilinen vatandaşlar için bu durum büyük bir yük teşkil ediyor. Bu kişiler uzun yıllar prim ödemek zorunda kalırken, SSK’lı çalışanlar çok daha kısa sürede emekliliğe hak kazanabiliyorlar. Yapılacak olan yasal düzenleme ile Bağkur ve SSK primleri arasındaki bu dengesizlik giderilmeye çalışılacak.

Kimler Faydalanacak?

Yeni düzenleme ile 9000 günlük prim ödeme şartı 7200 güne düşürülmesi planlanıyor, ancak bu değişiklik tüm Bağkur sigortalılarını kapsamayacak. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’un verdiği bilgilere göre, 09.09.1999 ile 30.04.2008 tarihleri arasında sigortalı olanlar ve basit usule tabi küçük esnaflar bu yeni düzenlemeden yararlanabilecek. Ancak, 2008 sonrasında sigortalı olanlar ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) bu indirimden faydalanamayacak.

5 Yıl Avantaj!

Yeni yasal düzenleme, Bağkur’lular için 1800 gün, yani yaklaşık beş yıl avantaj sağlayacak. Bu değişiklikle, emeklilik yaşı düşmeyecek; ancak, gerekli prim günlerini tamamlayan Bağkur’lu vatandaşlar, ek prim ödeme yükünden kurtulacaklar. Bu durum, özellikle uzun yıllardır sistem içinde bulunan ve emeklilik için gün sayan pek çok kişi için önemli bir kolaylık sunacak.

Emeklilikte yaşanan bu önemli değişiklik, özellikle küçük esnafı rahatlatacak ve adil bir sistem oluşturulmasına katkı sağlayacak. Hükümetin bu yasa değişikliğini ne zaman hayata geçireceği ise merak konusu. Bu değişikliklerin uygulamaya geçirilmesi, Bağkur sigortalılarının emeklilik süreçlerini önemli ölçüde hafifletecek ve daha erken emeklilik imkanı sunacak.

(Haber Merkezi)

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yakında Değişiyor: Bağkur Emeklilik Şartlarında Büyük Kolaylık!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir