Samsun’un Bafra Ovası’nda karpuz hasadı sürüyor.
Bafra Sebze ve Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Adem Aşçı, bölgede 13 bin 500 dekar alanda karpuz üretimi yapıldığını açıkladı. Nisan ayında örtü altında başlayan hasadın devam ettiğini belirten Aşçı, tarladan karpuzun tanesinin 2 ila 3 liradan satıldığını ifade etti.
Aşçı, diğer illerdeki karpuz hasadının büyük ölçüde tamamlandığına dikkat çekerek, “Burada hasat, diğer iller bittikten sonra başlıyor. Önümüzdeki hafta karpuz fiyatlarının biraz daha yükseleceği söyleniyor. Ağustos 15’inden sonra karpuzun daha iyi para edeceğini düşünüyoruz.” dedi.
Bafra Ovası’ndan elde edilen karpuzun İç Anadolu’nun yanı sıra Çorum, Ordu, Trabzon ve Rize gibi illere gönderildiğini aktaran Aşçı, ovada dönüm başına 7-8 ton verim alındığını ve rekoltenin bu yıl 94 bin 500 ton olacağını öngördüklerini belirtti.
Öte yandan, Ankara’da sebze tüccarlığı yapan Mehmet Bakır, Türbe Mahallesi’nde 250 dönüm civarındaki araziden aldıkları karpuzları 2 liradan satın aldıklarını ifade etti. Bakır, “Buradan aldıklarımızı Ankara’ya göndereceğiz, marketlere gidecek. Bafra Ovası’ndan elde edilen ürünler, Ankara ile sınırlı kalmayıp, Çorum başta olmak üzere Karadeniz’in birçok iline ve Türkiye’nin farklı yerlerine ulaştırılıyor.” diye konuştu.
Bafra Ovası’nın topraklarının verimli ve karpuzunun lezzetli olduğunu vurgulayan Bakır, “Diğer illerde karpuz hasadı bitmek üzere. Bafra Ovası’nın toprakları daha verimli ve karpuzu daha lezzetli olduğu için burayı tercih ettik.” dedi.
(AA)