Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde 1936’dan beri hizmet veren köklü firma, yaz sezonunda 30 çeşit doğal dondurmasıyla müşterilerini ağırlıyor. Katkısız üretim çevre illerden de yoğun ilgi görüyor.
Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde 1936 yılından bu yana dört kuşaktır aynı dükkanda üretim yapan köklü firma, yaz sezonunda 30 çeşit doğal dondurmasıyla müşterilerini ağırladı.
Boza sezonunun sona ermesiyle birlikte havaların ısınması, ilçede dondurma keyfini ön plana çıkardı. Katkı maddesi kullanılmadan, taze süt ve doğal malzemelerle üretilen dondurmalar; yüksek kalsiyum ve protein içerikleri sayesinde bağışıklık sistemini desteklerken, sıcak günlerde vücudun sıvı dengesinin korunmasına da katkı sağlıyor.
“Çevre illerden vatandaşlarımız geliyor”
Üretici Sami Demirhan, “Havaların ısınmasıyla birlikte Pazaryeri ilçemizde dondurma sezonunu havalardan dolayı geç açmıştık. Dondurmalarımızda Pazaryeri ilçemizde çiftçilerin ürettiği sütleri kullanmaktayız. Yaklaşık 30 çeşit ürettiğimiz dondurmaları çevre illerden vatandaşlarımız geliyor. Bunlar Bursa’dan, Eskişehir’den, İstanbul’dan bu dondurmamızı yemeğe gelenler var.” dedi.
(İHA)