1. Haberler
  2. Genel
  3. Çankırı’da Gazze Farkındalığı

Çankırı’da Gazze Farkındalığı

cankirida gazze farkindaligi 1iTTggbC.jpg

Çankırı’da 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinlikleri çerçevesinde Gazze’deki açlığa dikkat çekildi.

Şehit Mehmet Ata Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, katılımcılara gıda güvenliği, sağlıklı beslenme ve yerli üretim konularında bilgi verildi.

Okul Müdürü Ali Meydaneri, burada yaptığı açıklamada, “Bugün bir günü anmak için değil, gıdanın bir insan hakkı olduğunu ve bu hakkın dünyanın her köşesinde adil biçimde paylaşılması gerektiği hatırlatmak için toplandık.” dedi. Meydaneri, “Bir yanda sofralarda israf varken, diğer yanda Gazze’de, Afrika’da, Asya’da milyonlarca insan açlıkla mücadele ediyor. Bizler, bir lokmayı israf ederken, başka bir coğrafyada çocuklar bir lokma ekmeğe umut bağlıyor. İşte bu nedenle Dünya Gıda Günü, sadece bir kutlama değil, aynı zamanda bir vicdan çağrısıdır.” şeklinde konuştu.

Bu yıl okul olarak üç temel temaya dikkat çekmek istediklerini aktaran Meydaneri, “Gazze ve açlık gerçeği, boykot bilinci ve etik tüketim, gıda güvenliği ve sağlıklı beslenme. Etkinliğimizde bu konuları içeren üç özel stant hazırladık. Gazze ve açlık standımız, dünyadaki adaletsiz gıda dağılımına ışık tutacak. Boykot ürünler standımız, tüketici olarak elimizdeki gücü hatırlatacak. Çünkü neyi alırsak, kimi desteklediğimizin farkında olmalıyız. Gıda güvenliği standımız da sağlıklı gıdaya erişimin sadece bir lüks değil, her insanın en temel hakkı olduğunu vurgulayacak.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, Gazze’de yaşanan insani krizler ve açlığın gösterildiği fotoğraf sergisi açıldı ve Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından yöresel pide ve çorba ikramında bulunuldu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çankırı’da Gazze Farkındalığı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip