GMYO’DAN ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI VAR

featured

nuretttin deriAbant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu, Deri Teknolojisi Programı Türkiye’de öğrenci alan iki programdan biri oldu.

ÖSYM tarafından 2015 tercih kılavuzu yayınlanmasının ardından kılavuzda Deri Teknolojisi Programları Türkiye’de sadece iki Meslek Yüksekokulu’nda eğitim verileceği belirtildi.

Konu hakkında açıklama yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale; 2015-2016 eğitim öğretim yılında Türkiye’de deri konusunda eğitim veren iki ön lisans programından biri olduklarını söyledi.

Gerede Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi Programını ve amacı hakkında bilgi veren Akçakale şöyle devam etti: “Deri Teknolojisi” 20 yıldan fazla geçmişi olan Yüksekokulumuzun en eski programlarından birisidir. Faaliyete geçtiği tarihten beridir mezun verdiği “Deri Teknikerleri” ile sektörün gelişmesinde önemli bir rol oynamıştır. Deri Teknolojisi Programının amacı deri endüstrisinin gereksinim duyduğu günümüz modern teknolojilerini kullanabilecek, sektörün sorunlarını teknik anlamda çözebilecek, modaya uygun yeni ürünler geliştirebilecek nitelikte deri teknikerleri yetiştirmektir. Sektörde teknoloji, makinalar, kimyasallar ne kadar gelişirse gelişsin, bunları yönetebilecek teknik insan gücüne her zaman ihtiyaç duyulmaktadır.’’

Deri Teknolojisi Programının geçen yıllarda daha fazla olduğunu hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Akçakale, “Gerede’de okuyan öğrencilerimiz çok şanslılar. Yılda binlerce mezun veren ön lisans programlarıyla karşılaştırıldığında çok büyük bir avantaja sahip oluyorlar. Çünkü Gerede’da faaliyet gösteren yüzden fazla fabrika var. Özellikle buralarda iyi yetişmiş ve hevesli teknikerlere sektörün kapısı daima açık. Bize işverenlerden çok sayıda ve sürekli olarak “gelişmeye açık, işini sahiplenecek deri teknikeri” talebi geliyor ve gerçekten fırsatları iyi değerlendiren mezunlarımız kısa sürede iyi ücretlerle çalışıyorlar. Zaten sektördeki mevcut yöneticilerin, ustabaşıların çoğu da Deri Teknolojisi programından mezun kişiler’’ diye konuştu.

Mezunlarınız nerelerde çalışabiliyorlar?

Akçakale, öğrencilerin eğitim gördüğü sürede iyi yetişmiş ve kendini geliştirmeye açık kişiler tabakhanelerde, deri kimyasalları, deri ürünleri üreten ve pazarlayan işletmelerde, ayakkabı sektöründe, deri konfeksiyon sektöründe rahatlıkla iş bulabildiklerini belirterek, ‘’Sektörde bilgiyi kullanabilen ve yönetebilen teknik elemanlara daima yer var. Deri işi aynı zamanda bir moda işi de. Bu yüzden sadece erkekler değil kadınlarda da deri sektörünün içinde estetiğe, finisaja, renklere daha hassaslar. Bu yüzden deri sektöründe çok başarılı olabiliyorlar’’ dedi.

Okulda deri konusunda deneyimli öğretim elemanı kadrosunun olduğunun altını çizen Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, ‘’Dersler öğretim elemanlarımızca teorik ve uygulamalı olarak yürütülüyor. Özellikle uygulama konusunda öğrenciler çok şanslılar. Büyük ve işlevsel bir atölyemiz mevcut. Gerede Ticaret ve Sanayi Odası ile birçok konuda iş birliği içindeyiz. Hemen hiçbir konuda öğrencilerimizden yardımlarını esirgememektedirler. Ayrıca Gerede deri sanayi adeta bizim ve öğrencilerimiz için bir ders ve uygulama sahası konumundadır. Birçok sektörde işin eğitimini alırken sektörde uygulamalı eğitim alabilmek zordur. Biz bunu dersler esnasında rahatlıkla sağlamaktayız. Öğrencilerimiz dünya ticaretine konu olan en güncel moda konumundaki derileri üretmektedirler.

Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde aynı zamanda Ayakkabı Tasarımı ve Üretimi Programı da bulunmaktadır. Deri Teknolojisi Programında üretilen deriler burada işlenerek çanta, kemer ve ayakkabıya dönüşmektedir. Zaten sektörle iç içeyiz. Uygulama materyali, deri ve kimyasallar gibi konularda hiç sıkıntı yaşamamaktayız. Hayırsever iş adamları sayesinde istediğimiz kadar deriye ve kimyasala sorunsuz ulaşabiliyoruz. Ayrıca il dışında düzenlenen deri fuarlarına ve deri ile ilgili üretim yapan tesislere de geziler yapılmaktadır’’ şeklinde konuştu.

Deri Teknolojisi programını tercih edenlerin sektörde çalışma ve başarı olma şansları yüksek olduğunu kaydeden Akçakale, “Her iş kolunda olduğu gibi deri sektöründe de ara ara kriz dönemleri yaşanıyor. Üretim sayısal olarak düşse de sürekli bir gelişme mevcut. Önemli olan katma değerin artması. Bunun sağlanmasında da tekniker arkadaşlarımıza önemli görev düşüyor. Gerede’de Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne taşınma süreci başlamak üzere. Firmalar her anlamda daha da profesyonelleşmek istiyorlar. Bu yüzden Deri Teknoloji Programından mezun kişilere de ihtiyaç artmaktadır. Siz öğrenci adaylarımızda  bu iş kolunda kendini yetiştiren, sabırlı, gelişmeye ve öğrenmeye açık kişiler olursanız başarılı olursunuz’’ diyerek öğrencileri Gerede MYO davet etti.

AİBÜ Gerede Türkiye’de ilk ikide

AİBÜ Gerede Türkiye’de ilk ikide2

AİBÜ Gerede Türkiye’de ilk ikide3

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GMYO’DAN ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI VAR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir