MANTAR EĞİTİMİ VERİLDİ

featured

eğitim verildi.Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’nün projesi olan ve MARKA tarafından desteklenen “Bolu Ormanlarında Doğal Olarak Yetişen Mantar Türleri İle İlgili Eğitim Verilmesi” projesi kapsamında verilen eğitimlerde mantarla ilgili birçok konu Geredeli katılımcılara anlatıldı.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, tarafından hazırlanan bir proje ile mantar zehirlenmelerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bolu’da bulunan mantar türlerini belirleyerek, “zehirli” ya da “zehirsiz” ayrımını yaptıktan sonra vatandaşları bu mantarlar hakkında bilgilendirdi.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, tarafından hazırlanan proje ile mantar zehirlenmelerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü proje ekibi tarafından 2015 yılı doğrudan faaliyet desteği programı kapsamında hazırlanan “Bolu Ormanlarında Doğal Olarak Yetişen Mantar Türleri İle İlgili Eğitim Verilmesi” başlıklı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı  (MARKA) tarafından kabul gören proje kapsamında halkın bilinçlendirilmesine yönelik 22-23 Haziran 2015 tarihleri arasında Gerede İlçesinde teorik ve uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

Gerede’de düzenlenen  eğitimin ilk günü Esentepe Oteli konferans salonunda gerçekleştirildi. İki gün olarak programlanan eğitimin ilk günü Gerede Esentepe Oteli konferans salonunda düzenlendi.

Seminere Gerede Kaymakamı Aslan Yurt, İlçe Jandarma Komutanı J.Ütğm. Bülent Akçakale, İlçe Emniyet Müdürü Memduh Uysal, Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ömer Naci Kaya, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Beyhan Kibar, Bolu Orman Bölge Müdür Yardımız Ahmet Özacar, Odun Dışı Orman Ürünleri Şube Müdürü Mustafa Gürkan, Gerede Orman İşletme Müdürü İsmail Dilek, İşletme Şefleri ve çok sayıda köylü vatandaş katıldı.

Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ömer Naci Kaya ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Beyhan Kibar tarafından Bolu Ormanlarında yetişen doğal mantar türleri, gelir getirici bir faaliyet olan doğadan mantar toplama, yenebilir ve zehirli mantarlar hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Doğal mantar türlerinin kültüre alınarak yetiştirilmesi ve mantarın doğadan vahşi usullerle toplanmasının önlenmesine yönelik teorik ve uygulamalı olarak gösterildiği eğitimin ikinci gününde Gerede Orman İşletme Müdürlüğü Merkez Deposunda kayın, kavak ve meşe ağacı kütüklerine ve plastik kaplara mantar misellemenin nasıl yapılacağı uygulamalı olarak anlatılıp katılımcılara tatbik ettirildi.

Daha sonra Esentepe Orman İşletme Şefliği dâhilindeki ormanlarda mantar safarisi gerçekleştirilerek toplanan mantarlar Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ömer Naci Kaya ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Beyhan Kibar tarafından eğitime katılanlara tanıtıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MANTAR EĞİTİMİ VERİLDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir