1001 hatim kampanyası başlıyor

featured

Gerede İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen sabah namazı buluşması Aşağı Tekke Camii’nde yapıldı. Bir sonraki buluşmanın ise Abdülhamit Camii’nde yapılacağı belirtildi.

Eda edilen sabah namazının ardından, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, merkezde görev yapan imam hatip ve müezzin kayyımların mutat olarak yaptırdıkları tesbihat ve tezkiratla devam etti. Sabah namazı buluşmalarının bu haftaki sohbet konusu; “Üç aylar” idi. İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu Allah Resulünün; “Allah’ım! Receb ve Şâbanı hakkımızda mübarek eyle ve bizi Ramazana ulaştır!” Hadis-i Şerifini vererek başlattığı sohbetinde, hayatımızda zamanın büyük önemi olduğunu vurgulayarak, Cenâb-ı Hakkın bazı zamanlara daha fazla bir önem verdiğini konuyla ilgili ayet ve hadisi Şeriflerle açıkladıktan sonra, üç aylar olarak adlandırılan ve mübarekliği kabul görmüş bulunan Recep Şaban ve Recep aylarıyla ilgili, metni ve anlamı verilen hadisi şerifte de bu zaman dilimlerine verilen önemin görüldüğünü, dolayısıyla bu önemli günleri ibâdât-ü tâatla, zikirle, iyiliklerle ve tefekkürle değerlendirip, Rabbin rızasına erme şerefine nail olmaya çalışmamız gerektiğini belirtti.

Cuma günü gerçekleştirilecek sabah namazı buluşmasının Abdülhamit Camii’nde olacağı ve geçen sene başlatılan 1001 hatim kampanyasının tekrar başlatıldığının da hatırlatıldığı program, Müftü Abdurrahman Şenoğlu’nun yaptığı duaya müteakip kahvaltı ikramıyla sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
1001 hatim kampanyası başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir