1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bolu’da 132 Yaban Hayvanı İçin Karar

Bolu’da 132 Yaban Hayvanı İçin Karar

hy
0
Paylaş

Bolu’da yaban hayatının korunmasına yönelik çalışmalar meyvesini verdi. Kent genelinde yaralı veya bitkin halde bulunan 132 yaban hayvanı, tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinin tamamlanmasının ardından yeniden doğal yaşam alanlarına bırakıldı.

Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, 2025 yılı boyunca vatandaşlardan gelen ihbarlar ve sahada yapılan arazi taramaları sırasında tespit edilen yaban hayvanlarını koruma altına aldı. Tedavi merkezlerine alınan hayvanların bakım ve sağlık süreçleri, uzman ekipler tarafından titizlikle yürütüldü.

Yıl boyunca sürdürülen çalışmalar sonucunda sağlıklarına kavuşan 132 yaban hayvanı, doğal ortamlarına salındı. Doğaya bırakılan hayvanlar arasında nesli tükenme tehlikesi altında bulunan veya hassas türler olarak bilinen kara akbaba, vaşak, kızıl geyik ve halkalı sinek kuşu gibi türlerin de yer aldığı belirtildi. Hayvanların kafeslerinden çıkarak özgürce doğaya koştuğu ve uçtuğu anlar ekipler tarafından görüntülendi.

Vatandaşlara yaban hayatı konusunda uyarı

Öte yandan Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşlara yönelik bilgilendirici bir paylaşım yaptı. Yaban hayatının korunmasının önemine dikkat çekilen açıklamada, “Yaralı yaban hayvanı gördüğünüzde müdahale etmeyin, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayın” ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, bilinçsiz müdahalelerin hayvanlara zarar verebileceğini vurgulayarak, bu tür durumlarda ilgili birimlere haber verilmesinin hem hayvanların sağlığı hem de ekosistemin korunması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

(Haber: Sezai Ozan Dolgun)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da 132 Yaban Hayvanı İçin Karar
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip