Bolu’da ”Sağlıklı gıda ile büyüyorum” projesi

featured

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Sağlıklı Gıda ile Büyüyorum Projesi” işbirliği protokolü kapsamında İlimizde bulunan 15 adet ilkokul ve ortaokulda 450 öğrenciye ulaşılması hedefleniyordu. Hedef proje kapsamında 13 okulda %86,6 tamamlanma  737 öğrenci %163 katılım ile eğitimler devam ediyor.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat; “Ağaç yaş iken eğilir atasözümüzden yola çıkarak vermiş olduğumuz Sağlıklı Gıda İle Büyüyorum eğitimlerimiz kapsamında belirlenmiş olan okullarımızda çocuklarımıza

Gıda güvenilirliği,

Hijyen,

Sağlıklı ve dengeli beslenme,

Sebze ve meyve tüketiminin önemi,

Gıda alırken dikkat edilmesi gereken hususlar,

ALO GIDA 174

Gıda israfı konularında öğrencilere aydınlatıcı bilgilerden oluşan sunum yapılarak aile içi belirleyici ve etkileyici, bunun yanında gerektiğinde bizlerden daha dikkatli olan küçüklerimizin özellikle kendileri ve aileleri adına sağlıklı ve güvenli gıda tüketmelerini sağlamak temel amacımızdır.

Bu çerçevede hareket eden bakanlığımız ve çalışma arkadaşlarımız öğrencilerimizle dikkat etmesi gereken hususlar hakkında kritik ve önemli noktaları paylaşarak bilinçli ve dikkatli tüketici olmalarını sağlamaktadır” dedi.

Gerçekleşen eğitimlerimizin Orhangazi Ortaokulu ayağı 42 öğrencimizin katılımıyla gerçekleşmiş olup eğitimde Gıda ve Yem Şubesinde görevli Gıda Mühendisleri Fatma Doğan Kara ve Dilek Kartal tarafından; Bilinçli tüketici olmanın önemine vurgu yapılırken, küçüklerin aile alışverişlerindeki rolüne ve bu alışverişlerinde ebeveynlerine dikkat etmesi gereken hususları hatırlatması konusunda yardımcı olmaları gerektiği gibi hususlara değinildi.

Sağlıklı ve dengeli beslenme kültürünün küçük yaşlardan itibaren kazanılabileceği gerçeğinden hareketle planlanan eğitim çalışmalarında, çocuklara gıdalarını güvenli bir şekilde tüketmenin önemi ve yöntemleri görsellerle anlatıldı.

Karşılıklı sohbet havasında gerçekleşen ve öğrencilerin de oldukça ilgi gösterdiği eğitim sonunda öğrencilere eğitim etkinliğinden hatıra olarak spiralli bloknot, sürpriz tohumlu kalem ve fındıktan oluşan hediye paketleri verildi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da ”Sağlıklı gıda ile büyüyorum” projesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir