Düzenli kitap okuyanlara madalya

featured

Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi, Ekim ayında başlattığı düzenli kitap okuma etkinliğinin bu sene ki finalini madalya töreniyle taçlandırdı.

63 öğrencinin başladığı ve 7 aydır devam eden etkinlik sonucunda 18 öğrenci madalya almaya hak kazandı. Gerede Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen törene; Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Şafak, Halkla İlişkiler Müdürü Baki Sungur katıldı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından tören sona erdi.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı konuşmada “Madalya almaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca kar kış demeden öğrencilerimizi Bilgievine getiren velilerimize de teşekkür ediyorum. Bilgievinde başlattığımız bu etkinlikle çocuklarımıza kitap okuma sevgisi aşılıyoruz. Ülkemizde maalesef kitap okuma oranları oldukça geride. Millet olarak okuma alışkanlığımız zayıf. Bilgievi olarak biz bu alışkanlığı çocuklarımıza kazandırarak hayatları boyu rahat etmelerini, başarılı olmalarını sağlamaya çaba gösteriyoruz. Eğitime verdiğimiz destek hız kesmeden devam edecektir” dedi.

Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi’nde çocuklara kitap okumayı sevdirip, okuma alışkanlığı kazandırmak hedeflenirken, velilerine de aile ve çocuk eğitimi destekleyici kitaplar sunuluyor. Bilgievi, kütüphanesindeki 4000’e yakın kitabıyla çocuklara, gençlere ve yetişkinlere hizmet vermeye devam etmektedir. Bilgievi ayrıca herkes için kütüphane programına üye.

Herkes için kütüphane nedir?

Resmi sloganı “Yerel dönüşüm, küresel erişim” olan HİK programı ile il, ilçe ve belde belediyelerine ait belirli sayıdaki yerel yönetim kütüphanesinde köklü bir değişim ve gelişimin harekete geçirilerek bölgelerindeki vatandaşlar için birer “cazibe merkezi” haline gelmeleri öngörülmektedir.

HİK programı sadece yerel yönetim kütüphanelerini toplum merkezlerine dönüştürmekle kalmayıp, aynı zamanda kadınlara, yaşlılara, gençlere, işsizlere, engellilere ve kırsal kesimlerde yaşayanlara, etki değerlendirme alanlarına da dahil olan, ekonomik gelişme, eğitim, iletişim ve kültür konularında kazanımlar sağlayacaktır. Toplumdaki paydaşlar, özel sektör ve STK’lar tarafından da desteklenen program çalışmalarının sürdürülebilirliği için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

Vizyonda, yerel yönetimlere bağlı kütüphaneleri toplum merkezlerine dönüştürerek, kadınlara, yaşlılara, gençlere, işsizlere, engellilere ve kırsal kesimlerde yaşayanlara ekonomik gelişme, eğitim, iletişim ve kültür konularında katkıda bulunarak, onların yaşam kalitelerini yükseltmektir.

Misyonda ise, vizyon da sözü edilen kütüphaneleri, vatandaşların bilgi gereksinimlerini karşılayan birer cazibe merkezi haline getirmektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düzenli kitap okuyanlara madalya

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir