İŞGÜCÜ AÇIĞI, ANKETLE TESPİT EDİLDİ

Gerede nüfusuna kayıtlı İşkur Bolu İl Müdürü İsmail Yalçın, kurumları bünyesinde açtıkları meslek edindirme kurslarını değerlendirdi.

İşkur Bolu İl Müdürü Yalçın, 2013 yılı Ocak ayının başından Ağustos ayı sonuna kadar geçen 8 aylık dönemde, 2862 kişiyi işe yerleştirdiklerini, en fazla istihdamın ise; beden işçiliği, el sanatları ve satış ile hizmet alanında olduğunu söyledi.

Kurslar, gelen talepler sonucu açılıyor

Meslek edindirme kurslarının hem işletmelerden hem de vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda açıldığını bildiren Yalçın, “Kurs açmak için iki ana sebebimiz var. Birincisi, işletmelerimiz herhangi bir meslek dalında bir elemana ihtiyaç duyduklarında istedikleri işgücünü bulmakta zorlandıklarında, o alanda meslek erbabı insanlar yetiştirmek için açıyoruz. İkinci bir sebep de hiçbir mesleği olmadığı için bir işe yerleştiremediğimiz vatandaşlarımız var. Onları meslek sahibi yaparak, iş hayatına kazandırmak için kurslar açıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Engelli istihdamında iyi durumdayız”

Engellilerin istihdamı konusuna değinen Yalçın, yasalar gereği 50 kişinin üzerinde eleman çalıştıran işyerlerinin özel sektörde yüzde 3, kamuda ise yüzde 4 engelli istihdam edilmesi gerektiğini de hatırlatarak “Bolu’da çalıştırılması zorunlu olan engelli sayısı 705. Şu anda çalışan engelli sayısı ise 675. Şimdilik 30 kişilik açık var. Bu da sirkülâsyondan kaynaklanan anlık bir açıktır. Sağlık durumundan dolayı, çalıştığı ortam kendi durumuna denk olmayabiliyor. Mecburi ayrılıklardan dolayı, anlık açıklar var.” dedi.

496 işyeriyle anket yapıldı

Yalçın, İşkur Bolu İl Müdürlüğü bünyesinde iş ve meslek danışmanları tarafından Bolu’da şehir merkezi ve ilçeleri de kapsayan ‘İşgücü Piyasası Talep Araştırması’ adıyla bir anket yapıldığı ifadesi üzerinden anketin sonuçlarını değerlendirdi.

Gerede’nin de dâhil olduğu ve Bolu genelinde faaliyet gösteren 496 işyeri ile yapılan anket sonuçlarına göre; sektörel olarak en fazla açığın piliç kesim ve işleme personelinde yaşandığı bilgisi verildi. Kümes hayvancılığı ve piliç üretimi sektöründe, ülke çapında ilk sıralarda yer alan Bolu’da, piliç alanında işgücü açığının yüksek olması dikkat çekti.

Bu açığın giderilmesi noktasında, gerekli çalışmanın gerçekleştirileceği öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İŞGÜCÜ AÇIĞI, ANKETLE TESPİT EDİLDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir