SAMET YİĞİT’İN KÖŞESİNDEN; DEVLET NEDİR?

featured

Devlet emniyettir, asayiştir. Sokaklarda rahat içerisinde yürümektir, işyerinde güvenle çalışmaktır, evinde ferahla oturmaktır. Huzurdur, koruyandır, kollayandır.

Devlet adalettir, haklarına ve özgürlüklerine haksız müdahale edildiğinde, edenin cezasız kalmayacağını bilmektir. Hakkını sana teslim edendir.

Devlet, merhamettir. Zor gününde yanında olandır, destek verendir. Hastalandığında seninle ilgilenen, tedavi eden ve yalnız bırakmayandır.

Devlet, eğitimdir, öğretimdir. Sana menfaatsiz imkanlar sağlayan, seni yetiştiren, rehberlik eden ve milletine fayda vermeni isteyendir.

Devlet, güvenliktir. Ülkene dokunmaya çalışan hain emellere fırsat vermeyendir, toprağına göz dikenin, gözünü kör edendir. Özgürlüğüne düşkün olan seni, manda ve himaye ile yaşatmayandır. Şerefini ve onurunu muhafaza edendir.

Devlet himaye edendir, gözetendir. Gölgesinde serinlediğin koca bir çınardır. Şefkattir, mürüvvettir.

Bakın şöyle devleti zayıflayanlara ve yıkılanlara.. Terör içerisinde korkuyla yaşamını sürdürmeye çalışan, çocuğunu tedirginlikle büyütmeye uğraşan, canı ve malı her an türlü tehlikelere karşı korumasız kalan dünya halklarına.. Adaletten mahrum kalanlara, endişe ve kaygı ile nefes alanlara, hayatı zindan olanlara ve sağa sola savrulanlara bir bak ve düşün. Devletsiz bir millet, kabile gibi değil midir.

Devlet, politikadan büyüktür. Siyasi partiler beden ise Devlet iskelettir. Hükümetler vücut ise Devlet ruhtur. Dört bir yanında savaş olan bu coğrafyada, bu cenderede devletini eskitme ve de yıpratma. Çünkü devleti kurmak bin sene ister, yıkmak için bir saat yeter. Politika ile devleti aynı kefeye koyma.

Bizim gidecek başka bir vatanımız yok, sığınacağımız başka bir toprağımız yok, bize sahip çıkacak başka bir devletimiz de yok, unutma.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SAMET YİĞİT’İN KÖŞESİNDEN; DEVLET NEDİR?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 10 Ağustos 2022, 20:57

    Devletin sosyal yönünü gönülden gelen bir yorumla yazıya dökmüşsünüz. Tebrik ederim. Ekonomik olarak, donetleyici, düzenleyici … yönünü de ifade etmenizi bekleriz. Devlet sistemdir, kuvvetler ayrılığı ilkesinin tesis edildiği bir sistem. Kurumlarının görevlerinin yasalarla belirlendiği, tüm vatandaşları kucaklayan bir organizasyondur değil mi?

    Cevapla
  2. 10 Ağustos 2022, 21:30

    Harika bir yorum olmuş. Kaleminize kuvvet 👏👏👏

    Cevapla