HAKKIMIZI ALIRIZ!

Gerede Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Mustafa Allar, TÜİK Başkanı Birol Aydemir’in “TÜİK rakamları çok da net değil” açıklaması sonrası gazetemize bir açıklama yaptı.

allarBolu’nun teşvik kapsamında 2. bölgede yer aldığını dolayısıyla Gerede’nin de 2. bölge teşvikinden yararlandığını belirten Allar, “Gerede’nin hakkını sonuna kadar savunmak durumundayız. TÜİK Başkanının açıklamalarına göre, net olmayan bilgilerle teşvikte 2. bölgedeyiz ve bu TÜİK’in Bolu için öngördüğü rakamların gerçeği yansıtmadığını gösterir. TÜİK Başkanı Birol Aydemir’in yaptığı bu açıklamayı titizlikle takip edeceğiz. Gerede’nin menfaatleri doğrultusunda teşvikte sınıf atlama gibi bir durum oluşması durumunda konunun üzerine gideceğiz. Gerçek verilerin alınması taraftarıyız.”dedi.

TÜİK Başkanı ne demişti?

Maliye Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler Kurumu’nun kendileriyle veri paylaşma konusunda cimrilik yaptığını vurgulayan Aydemir, “Belli bir kapasitemiz ve gücümüz var. Bu sınırlı gücümüzle çok da fazla ileri gidemiyoruz. Veri almak için cebelleşiyoruz. AB’de istatistik kurumları, gelir idaresi gibi kurumlardan bilgiler alabiliyor. Kamu kurumlarının standartlara uygun şekilde veri sağlaması halinde daha kesin bilgiler elde edilebilecek. Maliye, ‘vergi mahremiyetine giriyor’, Sosyal Hizmetler de ‘kişi mahremiyetine giriyor’ diyor, veri vermede bizimle çok işbirliği yapmıyor. Biz ise bu bilgileri sadece şirketlerden alabiliyoruz. Biz de bu şirketlerden aldığımız veriler üzerinden raporlarımızı hazırlıyoruz. Şirketlerden gelen veriler sağlıklı olmayabiliyor” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HAKKIMIZI ALIRIZ!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. başkanım boluda özel idare ile belediye TOBB un okulu konusunda birbirine girdiler. arsa bulamıyorlar vali ile konuşsanız okulu geredeye (ticaret lisesinin yerine) yapılsa…

    Cevapla