FERFENE GECESİNE ÜST DÜZEY KATILIM

featured

Ferfene gecesine üst düzey katılımGerede’nin Samat Köyü nüfusuna kayıtlı esnafların kış aylarında her hafta geleneksel olarak gerçekleştirdiği ferfene gecesinin bu haftaki konukları Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Kaymakam Arslan Yurt, Belediye Başkanı Mustafa Allar, Ak Parti Gerede İlçe Başkanı Ali Şafak, Belediye Başkan Vekili İsmail Çetin, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Camcı, İlçe Özel İdare Müdürü İsmail Bilgücü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mutlu Yıldız, Linter tekstil Fabrikası Müdürü Yücel Yılmaz, Greenpark Otel Müdürü İsa Erdem ve çok sayıda Samat Köyü’nden misafir ve davetliler oldu.

Gerede Samat Köyü esnaflarının kış aylarında her hafta geleneksel olarak gerçekleştirdiği ferfene gecesi bu hafta da Mustafa Çığrılı’da düzenlendi. Geceye üst düzey katılım gerçekleşirken, siyasilerde gecede hizmet odaklı konuşmalar gerçekleştirdi.

Samat Köyü’nün örf ve geleneklerinden olan ferfene geceleri yaz kış dinlemiyor. Bu haftaki ferfene gecesi, Mustafa Çığrılı ve ailesinin hanesinde düzenlendi. Yoğun katılımın sağlandığı ve hoş sohbetin geçtiği gecede katılımcılara hindi ziyafeti ile çeşitli ikramlar yapıldı.

Geceye çok sayıda Samat Köyü’nden katılım sağlanırken Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Kaymakam Arslan Yurt ve Belediye Başkanı Mustafa Allar, davetlilerle Gerede gündemi değerlendirilerek oyunlar oynandı.

Ferfene sahibi Mustafa Cığrılı ise geleneksel adetlerin yaygınlaştırılması ve bütün köylünün ayrı sofralarda aynı lezzeti tatmalarının bu sayede sağlanmış olduğunu belirterek, “Özellikle genç neslin kültürel değerlerimizin öğretilmesi uzun kış aylarında yöremizde oynanan ferfene gecelerinin şehir kültüründe de yaşatılması geçmişin canlı tutulması için böyle geceler düzenleyerek İlçemizin ileri gelenlerini de davet ediyoruz. Davetimize gelen herkese teşekkür ediyoruz. Bizleri onurlandırdılar’’ diye konuştu.

Ferfene gecesine üst düzey katılım (1)

Ferfene gecesine üst düzey katılım

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
FERFENE GECESİNE ÜST DÜZEY KATILIM

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir