Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, nisan ayında gerçekleştirilen güncellemelerle “çocuk dostu” olarak önerilen kitap sayısının 1990’a yükseldiğini duyurdu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu konuda yaptığı açıklamada, çocukların üstün yararını gözeterek koruyucu ve önleyici hizmetler geliştirdiklerini vurguladı.
Bakan, dijital dünyanın tehlikelerine karşı çocukları koruma çabalarının sürdüğünü belirtirken, “Bu kapsamda, Bakanlık olarak çocuklarımızı bir yandan dijital ortamların zararlı etkilerinden korumaya, diğer yandan da çocuk dostu yayınlarla gelişimlerini desteklemeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Dijital mecralarda çocukların karşılaşabileceği olumsuz içeriklere müdahale etmek üzere Bakanlık bünyesinde oluşturulan “Çocuk İçin Dost Uygulamalar” (DUY) ile siber zorbalık, sanal dolandırıcılık gibi zararlı içeriklere dikkat ettiklerini belirten Göktaş, “Riske maruz kaldığı belirlenen çocuklarımıza, yaşadıkları şehrin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aracılığıyla ulaşarak, bu çocuklarımızın sağlıklı gelişimini temin için gerekli adımları atıyoruz.” dedi. Bugüne kadar, dijital mecrada çocuklara yönelik 2 bin 569 zararlı içerik hakkında işlem yapıldığını açıkladı.
Bakan Göktaş, çocukların doğru kitap seçimi konusunda uzman kişiler tarafından oluşturulan çalışma gruplarının önemli katkılar sağladığını ifade ederek, “Çocuklara yönelik basılı eserler titizlikle inceleniyor. Komisyon tarafından çocuk kitapları listesine Nisan 2025’te 30 yeni yayın daha eklendi. Böylece 2018’den bu yana çocuk dostu olarak önerdiğimiz kitap sayısı 1990’a ulaştı.” bilgisini verdi.
(Haber Merkezi)