Boluluların bankalara bakın ne kadar borcu var

featured

Nüfusuna oranla dev bir borç yükü altında olan Bolu halkının bankalara olan toplam borcu 22 Milyar 338 Milyon lira. Bu borç miktarı kişi başına düşen borç miktarı açısından ilimizi en borçlu ilk 10 ilden biri yapıyor.

Türkiye’nin en kalabalık ve ekonomik açıdan en aktif şehri İstanbul, bankalara olan 3,7 trilyon TL’lik borç ile listenin başını çekiyor. Bu rakam, şehrin ekonomik gücünün ve finansal hareketliliğinin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Ankara, Türkiye’nin politik merkezi olmanın yanı sıra, 1,4 trilyon TL ile bankalara olan borç miktarında İstanbul’un ardından geliyor. İzmir, 521 milyar TL’lik borç ile Türkiye’nin üçüncü en yüksek banka borcuna sahip şehri olarak öne çıkıyor.

Kişi başı 68 bin lira borçluyuz

İlimizin toplan borcunu nüfusuna bölündüğünde kişi başı binlerce liranın üzerinde bir borç karşımıza çıkıyor. 325 bin kişinin yaşadığı Bolu’da bebek çocuk yaşlı demeden her kişinin 68 bin lira borcu bulunuyor. Bolu Kişi başına düşen borç miktarı açısından en borçlu 9. il, toplam borç miktarı açısından ise 47. İl olarak karşımıza çıkıyor.

(Bolu Olay)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Boluluların bankalara bakın ne kadar borcu var

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir