Gözler Çarşamba Gününde: Zam Umudu Karşılanacak mı?

Gözler Çarşamba Gününde Zam Umudu Karşılanacak mı

Memur ve Emeklilerin Gözü Kulağı Çarşamba Gününde

Milyonlarca memur ve emekli, merakla ve umutla beklenen anın yaklaşmasını sabırsızlıkla bekliyor. Yapılan son duyurulara göre, emekli ve memurlar için hayati öneme sahip enflasyon oranlarının açıklanacağı tarih yaklaşıyor. Ekonomi uzmanlarının öngörüleri ve bu konudaki detaylar, kamuoyunun ilgisini çekiyor. SSK ve Bağ-Kur’lu emekliler ile memurlar, yılın üçüncü enflasyon rakamlarının duyurulacağı anı beklerken, ekonomistlerin tahminine göre enflasyonun yüzde 3,67 civarında artış göstereceği tahmin ediliyor.

Beklenen Enflasyon Oranları Öncesinde Anket Sonuçları Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Nisan Çarşamba günü sabah saat 10.00 itibarıyla, herkesin merakla beklediği enflasyon oranlarını açıklayacak. Ancak bu açıklama öncesinde, mart ayına ilişkin enflasyon beklentilerine dair anket sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Yirmi ekonomistin katılımıyla gerçekleştirilen ankette, mart ayı enflasyonunun ortalama olarak yüzde 3,67 seviyesinde gerçekleşeceği öngörüldü. Ankette, enflasyonun en düşük yüzde 3,40 ve en yüksek yüzde 4,42 olabileceği tahminleri de yer aldı. Kesin rakamların açıklanması için gözler, TÜİK’in yapacağı duyuruya çevrildi.

Ekonomistlerin Mart Ayı Enflasyon Beklentisi ve Emeklilerin Zam Umudu

Ekonomistler, geçtiğimiz aylara kıyasla mart ayının enflasyon oranının yüzde 67,07’den yüzde 69,32’ye yükselmesini bekliyor. Yıl sonu enflasyon beklentisi ise yüzde 45,58 olarak ifade ediliyor. Bu beklentiler ışığında, emekliler zam oranlarına dair umutlarını yükseltiyor. Özellikle maaşlarına beklenen ara zam yapılmayan emekliler, temmuz ayında açıklanacak altı aylık enflasyon oranlarının maaşlarını nasıl etkileyeceğini merak ediyor. Emeklilerle birlikte memurlar da enflasyon farkı almaya hak kazanıyor. Son iki aylık enflasyon rakamlarıyla birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklileri şimdiden yüzde 11,53 oranında zam almaya hak kazanırken, memur maaşlarında artışın yüzde 6,68 olarak gerçekleştiği belirlendi. Herkesin gözü kulağı, temmuz ayında açıklanacak altı aylık enflasyon oranlarında.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gözler Çarşamba Gününde: Zam Umudu Karşılanacak mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir