İşte Türkiye’nin altın zengini şehirleri: Bolu kaçıncı sırada?

Altın
Altın

Altın her dönemin madeni olarak zaman zaman değerini yükseltirken bazen de düşürüyor. Vatandaşlar için en önemli tasarruf araçlarından birisi olarak görülüyor. Fiziki altın alınabildiği gibi, bankaların çevrim içi işlemleriyle de altın sahibi olunabiliyor.

Dünyada altın rezervlerine sahip ülkeler gücü elinde tutuyor. Doğal yakıt ürünleri ve banknot paralar altına endeksli olarak varlığını sürdürüyor. Peki Türkiye’deki illerin altın rezervleri ne durumda? Bolu altın rezervleri bakımından kaçıncı il konumunda?

Ekonomist Şenol Babuşçu açıkladı

En değerli emtialar arasında yer alan altın fiyatları yükselmeye devam ediyor. Ekonomist Şenol Babuşçu, il bazında altın mevduatlarının toplam mevduat içindeki payını açıkladı.

Türkiye altın yatırımcısı olarak dünya genelinde önemli ülkelerden biri. Orta Doğu’da ve Avrupa’da çıkan savaşlar altın fiyatlarını tetiklerken BDDK’nın İl bazında altın mevduatlarının toplam mevduat içindeki payı ortaya çıktı.

Ekonomist Şenol Babuşçu, il bazında altın mevduatlarının toplam mevduat içindeki payını açıkladı.

Babuşçu sosyal medya hesabından İl bazında altın mevduatlarının toplam mevduat içindeki payını gösteren güncel yeni bir tablo paylaştı. Bu tabloda sırasıyla yer alan iller ise şöyle:

Kırıkkale, Çankırı, Kütahya, Rize, Isparta, Tokat, Amasya, Karabük, Artvin, Malatya, Elazığ, Erzurum, Bilecik, Bayburt, Gümüşhane, Osmaniye, Bolu, Burdur, Adıyaman, Bitlis, Sivas, Çanakkale, Erzincan, Bingöl, Hakkari, Muş, Ordu, Düzce, Van, Kars, Karaman, Eskişehir, Niğde, Balıkesir, Afyonkarahisar, Ardahan, Sakarya, Siirt…

Bolu’da altın mevduatlarının toplam mevduat içindeki payı ne kadar?

Babuşçu’nun derlediği verilere göre Bolu’da altın mevduatlarının toplam mevduat içindeki payı %14,2 oldu. İşte iller bazında veriler:

altin verileri

(Haber: Hüseyin Calp)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İşte Türkiye’nin altın zengini şehirleri: Bolu kaçıncı sırada?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir