Kırtasiye alışverişleri hızlandı! Bolu’da fiyatlar nasıl?

featured

Okulların açılması yaklaştı. İlk kez okula başlayacaklar, bir üst sınıfa geçenler, ortaokula veya liseye ilk kez adım atacak olan çocuklar ve gençlerde heyecanlı bekleyiş sürüyor. Onlar böyle heyecanlı heyecanlı bekleyedursun, veliler alınacaklar listesi sebebiyle durumdan endişeli. Zira oldukça kabarık olan alışveriş listeleri can sıkıyor.

Kırtasiye malzemelerinin fiyatları oldukça yükseldi. Neredeyse her kalem üründe yükseliş var. Peki Bolu’da fiyatlar nasıl? Köroğlu Gazetesi’nin haberine göre, Bolu’da kırtasiye malzemeleri cep yakıyor.

Okul alışverişlerini 11 Eylül’den önce bitirmek isteyen veliler ile öğrenciler, okul alışverişi için kırtasiyelerin yolunu tuttu. Geçtiğimiz yıla göre yüzde yüze varan oranlarla zamlanan kırtasiye malzemeleriyle bir öğrencinin ihtiyacı olan sırt çantasıyla beraber ortalama 1500-2000 liraya denk geliyor.

Kalem fiyatları, 25 TL’den 250 TL’ye kadar çıkarken en ucuz kurşun kalem 6 TL’den alıcısını buluyor. Tükenmez kalemler 5 liradan 200 liraya kadar değişiklik gösteriyor. Defter en ucuzu 40 TL’den satışa sunulurken, her öğrencinin ihtiyacı olan sırt çantaları 500 ile 1000 TL arasında satılıyor.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Yeni öğretim yılının ilk dersine sayılı günler kala, veliler alışveriş için kırtasiyelerin yolunu tutmaya başladı. Üç aylık tatili değerlendiren öğrenci ve velileri şimdilerde yeni eğitim-öğretim yılı heyecanı sardı. Okulların açılmasına ise sayılı günler kaldı. Alışveriş telaşının başlamasıyla ihtiyaç listesi de merak edilen konular arasında yer aldı.

“EKONOMİK DURUMDAN DOLAYI BAYA BİR ARTIŞ OLDU”

Şan Kırtasiye firmasının sahibi Hakan Uzun, okulların açılmasına kısa bir süre kala hazırlıklarını tamamladığını belirterek, “Yaklaşık 50 yıldır bu mesleğin içerisindeyiz. Bu senede okulların açılması sebebiyle bir sürü hazırlıklarımızı yaptık. Müşterilerimizi bekliyoruz. Geçen seneye oranla neredeyse yüzde yüz civarında bir artış oldu. Ülkemizde bilinen malum ekonomik durumdan dolayı baya bir artış oldu. Satışlarımızı etkileyeceğini düşünüyoruz. Satışlar tam olarak okullar açılmadığı için tam başlamadı ama insanların alım gücüyle orantılı olduğu için çok fazla bir şeyde beklemiyoruz açıkçası. Bir öğrencinin ortalama masrafı 1500-2000 TL civarında tutuyor. Ekonomik ürünler alındığı taktirde en uygun fiyatlarla” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kırtasiye alışverişleri hızlandı! Bolu’da fiyatlar nasıl?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir