Zamlı Maaşlar Alınmadan Akaryakıt Fiyatlarına Zam Geldi!

Zamlı Maaşlar Alınmadan Akaryakıt Fiyatlarına Zam Geldi!

Yeni Yılda Akaryakıta Büyük Zam!

Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam beklentisi oluştu. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, akaryakıt fiyatlarına yaklaşık 3,5 TL’lik bir zam yapılması bekleniyor. Bu durum, araç sahipleri için ekstra bir maliyet yükü anlamına geliyor.

ÖTV Zammının Etkisi

Geçtiğimiz aylarda yapılan yasal düzenlemeyle, akaryakıt ürünlerinde ÖTV’nin otomatik bir sistemle artırılması kararlaştırıldı. Her altı ayda bir, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yi-ÜFE) oranında artırılması öngörülen ÖTV, 3 Ocak’tan itibaren zamlanacak. Bu zam, 3,5 TL olarak hesaplanıyor ve ÖTV artışı akaryakıt maliyetlerinden bağımsız bir şekilde uygulanacak.

Maliyet Kaynaklı Zam İhtimali

Akaryakıt sektörü uzmanları, maliyet kaynaklı bir zam ihtimalini de değerlendiriyor. Şu an itibarıyla petrol fiyatlarından kaynaklı bir zam görünmese de, dolar kurundaki dalgalanmaların küçük çaplı bir zammı gerektirebileceği belirtiliyor. Bu konuda, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından net bir değerlendirme yapılacak.

Son Zamlar ve Güncel Fiyatlar

Son olarak 20 ve 22 Aralık’ta akaryakıt fiyatlarına zam yapılmıştı. Benzinin litre fiyatı 1,49 TL, motorin ise 1,61 TL zamlanmıştı. Yıl sonu itibarıyla Türkiye’de benzinin litresi İstanbul’da 34,45 TL, Ankara’da 35,17 TL, İzmir’de 35,36 TL; motorin ise İstanbul’da 37,15 TL, Ankara’da 37,77 TL, İzmir’de 38,02 TL olarak belirlendi.

Bu gelişmeler, 2024 yılında akaryakıt fiyatlarının daha da yükseleceğinin ve bu durumun araç sahiplerinin bütçesini daha fazla etkileyeceğinin işaretlerini veriyor. Akaryakıt sektöründeki bu önemli değişiklikler, hem tüketiciler hem de ekonomi için önem taşıyor. (Haber Merkezi)

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
6
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Zamlı Maaşlar Alınmadan Akaryakıt Fiyatlarına Zam Geldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir