1. Haberler
  2. Genel
  3. Amasya’da Soğan Hasadı Sezonu Açıldı

Amasya’da Soğan Hasadı Sezonu Açıldı

Türkiye’nin önemli soğan üretim merkezlerinden biri olan Amasya’da hasat dönemine girildi.

Kuru soğan üretiminin yaklaşık yüzde 15’ini karşılayan Amasya, Ankara’dan sonra en büyük üretici konumunda. Hasat sezonunun başlaması dolayısıyla düzenlenen törende, Amasya Valisi Önder Bakan, bu yıl 90 bin dekar alanda 471 bin 215 ton kuru soğan üretimi beklendiğini açıkladı.

Vali Bakan, mevsimlik tarım işçilerinin soğan hasadı için yoğun çalıştığını belirtti ve Amasya’nın tarım alanlarının yüzde 45’inin kapalı devre sulama sistemi ile sulandığını ifade etti. Çiftçileri desteklemeye devam ettiklerini vurgulayan Bakan, “Ülke olarak üretmemiz gerekiyor. Biz de bu üretim aksının önemli noktalarından biriyiz,” dedi. Vali, Amasya’nın ülke üretimine sağladığı katkının büyük olduğunu belirtti.

Soğan üreticisi Celalettin Çelik, Amasya’da yetiştirilen soğanın yüksek kalite ve albenisinden dolayı tercih edildiğini söyledi. Çelik, ailesiyle birlikte soğanda ve patateste toplam 6-7 bin dekar alanda üretim yaptıklarını, soğan üretimlerinin yılın koşullarına göre 35 ila 50 bin ton arasında değiştiğini, patates üretimlerinin ise 30 bin ila 35 bin ton olduğunu belirtti. Çelik, bölgenin toprak, hava ve iklim koşullarının oldukça elverişli olduğunu ifade etti.

Programa, İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci ile diğer kurum müdürleri ve üreticiler katıldı.

(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Amasya’da Soğan Hasadı Sezonu Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip