Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin 60. yılı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) özel konseriyle kutlanacak. Konserde, ünlü şef Vladimir Fanshil yönetiminde piyanist Andrey Gugnin solist olarak sahne alacak.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin 60. kuruluş yıl dönümünü, özel bir konser ile kutlayacak. “Türkiye’de İletişim Eğitiminde 60. Yıl: Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi” başlıklı konser, CSO Denizbank Konserleri kapsamında gerçekleştirilecek. Etkinlik, bugün saat 20.00’de CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salonu’nda gerçekleşecek.
Bu anlamlı konserde, fakültenin geçmişten günümüze uzanan başarıları ve iletişim alanındaki öncü rolü kutlanacak. Orkestra, ünlü şef Vladimir Fanshil yönetiminde sahne alacak. Konserde, Moskova’dan gelen piyanist Andrey Gugnin solist olarak yer alacak ve Robert Schumann’ın 54 numaralı piyano konçertosu ile Sergei Prokofiev’in Romeo ve Juliet bale suitlerinden seçmeler dinleyicilere sunulacak.
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Keskin, konserin fakülteleri için büyük bir onur kaynağı olduğunu vurguladı. Keskin, CSO’nun bir fakülte adına gerçekleştirdiği bu özel konserin kendileri için ayrı bir değer taşıdığını ifade etti. Fakültenin 60 yılda yaklaşık 8 bin 700 mezun verdiğini ve eğitim kalitesini artırmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirten Keskin, “Yeni Medya ve İletişim” bölümünün kurulması ile dijital teknolojiler ve yapay zeka alanlarında öğrencilere yeni fırsatlar sunduklarını aktardı.
Keskin, ayrıca, “Ankara Üniversitesi’nde Türkiye’de yalnızca iki fakültede mevcut olan bir yapay zeka enstitüsü kuruldu ve daha geçenlerde ‘Disiplinler Arası Yapay Zeka Proje Pazarı’ gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Ünüvar, üniversiteyi ‘hem bir ecdat yadigarı der hem de bir ata yadigarı.’ olarak tanımlar. Bu düşünceyle, ufkumuzu da sürekli olarak ileriye götürmeye çalışıyoruz ve son dönemde Ankara Üniversitesi olarak yapay zeka ve dijital teknolojilere büyük bir ağırlık veriyoruz.” şeklinde konuştu. Keskin, konserin organizasyonuna katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, tüm Ankara Üniversitelilerini konseri izlemeye davet etti.
CSO Müdürü ve flüt sanatçısı Sibel Ayhan Bayer de, sezon boyunca birçok kurumla ortak projeler gerçekleştirdiklerini belirtti. Bayer, “Ankara Üniversitesi ve İletişim Fakültesi uzun süredir iletişimde olduğumuz, çalıştığımız bir kurum. 60. yıllarında konser sezonu programımızda onlara da yer vererek, güzel bir konser programı oluşturduk.” ifadelerini kullandı.
Bayer, eğitim kurumlarına her zaman değer verdiklerini vurgulayarak, “İletişim Fakültesi mezunları, akademisyenleri ve iletişimciler, bizlerin halka ulaşması için en büyük araç. Kültür ve sanata verdikleri değerle bizleri kitlelere ulaştırmak için, geçmişten günümüze her zaman çok değerli çalışmalar yaptılar, katkılarda bulundular.” dedi.
Avustralyalı şef Vladimir Fanshil ise, Prokofiev’in Romeo ve Juliet eserinin her orkestranın hissedemeyeceği bir çarpıcılığa sahip olduğunu belirtti. “Bu projede CSO ile çalışmak benim için büyük bir zevkti çünkü bunu gerçekten hissedebiliyorlar.” diyerek, eserin yoğun ve romantik taraflarının orkestranın yetenekleri ile ortaya çıktığını ifade etti.
Konserde, iki farklı müzikal anlatımı bir araya getirdiklerini ifade eden Fanshil, “Prokofiev’de bu dengeyi kurmak oldukça kolay, çünkü Romeo ve Juliet’in hikayesini müzikle anlatıyoruz. Bazen çok dramatik, bazen çok narin ve hassas. Yani müzik bize ne söylüyorsa onun peşinden gidiyoruz.” dedi. Prokofiev’in geniş bir renk paletine sahip bir bestekar olduğunu belirten Fanshil, Schumann’ın konçertosunun orkestrayla piyanonun dengeli bir şekilde bütünleştiği ilk romantik piyano konçertolarından biri olduğunu vurguladı. Konserin solisti Andrey Gugnin’in romantik döneme ait piyano ve orkestra eserini uyum içinde seslendireceğine inandığını belirtti.
(Haber Merkezi)