Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Yazılar köyünde düzenlenen geleneksel Hacet Bayramı etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. Bayramda yaklaşık 600 kilogram kavurma ve pilavın dağıtılmasıyla birlikte yoğunluk yaşandı.
Dev Kazanlarda Hazırlanan Yemekler Vatandaşlara Sunuldu
Köy muhtarı Mehmet Akşit öncülüğünde organize edilen etkinlikte, 500 kilogram et ve 600 kilogram bulgur kullanılarak dev kazanlarda yemek hazırlandı. Traktör kasalarına konulan pilavlar, köy meydanındaki çayırlık alanda tepsilerle vatandaşlara dağıtıldı.
Köy Meydanı Panayır Alanına Döndü
Geleneksel bayram havasında geçen etkinlikte, panayır alanı kurularak ziyaretçilere çeşitli alışveriş ve eğlence imkânı sunuldu. Dondurmacılar, tuhafiye tezgâhları, sebze-meyve satıcıları ve çocuk oyunlarıyla köy meydanı şenlendi. Vatandaşlar bir yandan ikramlardan faydalanırken, diğer yandan alışveriş yapma imkânı buldu.
Yağlı Güreşler Büyük İlgi Gördü
Etkinlik kapsamında düzenlenen ata sporu yağlı güreşlerde, minik boylardan başpehlivana kadar pek çok güreşçi er meydanına çıktı. Kıran kırana geçen müsabakaların sonunda dereceye giren pehlivanlara ödülleri takdim edildi.
“Yiyenlere Afiyet Olsun”
Aşçı İmdat Akdede, “Sabah saat 04.30’da başlayıp 500 kilogram et ve 600 kilogram bulgur pişirdik. Yiyenlere afiyet olsun” ifadelerini kullandı.
(İHA)