1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bolu’nun İlçesinde Ağaç Kesimi İçin Eğitim

Bolu’nun İlçesinde Ağaç Kesimi İçin Eğitim

ağaç

Uygulamalı Tatbikat ile Ağaç Kesimi ve Emval İşlemleri Eğitimle Pekiştirildi

2025 yılı ormancılık faaliyetleri kapsamında Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen işletme ve pazarlama eğitimi başarıyla gerçekleştirildi. 15 Mayıs 2025 tarihinde düzenlenen uygulamalı eğitim ve tatbikata, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Osman Kara, Kıbrıscık Orman İşletme Müdürü Erdoğan Ören, Şube Mühendisi Abdusselim Gökçe, işletme şefleri, orman muhafaza memurları ve yangın işçileri katıldı.

İki aşamada planlanan eğitimin ilk bölümünde, Kıbrıscık Orman İşletme Şefliği’ne bağlı 29 nolu bölmede saha uygulamaları yapıldı. Bu aşamada katılımcılara; güvenli ağaç kesme teknikleri, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu doğrultusunda dikkat edilmesi gereken kurallar ile yürürlükteki standardizasyon esaslarına uygun olarak ağaç boylama ve değerlendirme yöntemleri uygulamalı olarak aktarıldı. Eğitim sırasında karşılaşılan pratik sorunlar katılımcılar tarafından dile getirilerek, karşılıklı değerlendirme ortamı sağlandı.

orman (3)

Eğitimin ikinci aşaması ise öğleden sonra Karadoğan Orman Emvali Deposunda devam etti. Bu bölümde üretimde görevli şef ve memurlara; standardizasyon, ölçüm ve tasnif işlemleri ile emvalin sevk ve nakliye süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar detaylı şekilde anlatıldı. Orman ürünlerinin doğru sınıflandırılması ve taşınmasında yapılabilecek hatalara karşı bilgilendirmeler yapılarak, saha verimliliğinin artırılması hedeflendi.

Kıbrıscık’ta gerçekleştirilen bu kapsamlı eğitim programı, orman çalışanlarının hem teorik hem de pratik bilgi düzeyini artırmayı amaçlarken, sürdürülebilir orman yönetimi hedeflerine katkı sunmayı hedefliyor.

(Haber: Kemal Akın)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’nun İlçesinde Ağaç Kesimi İçin Eğitim
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip