TAMAM

Gerede’de 4 Yıllık Üniversite hayali dün gerçek oldu. Toplanan YÖK Genel Kurulu, Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümü’ne öğrenci alımını onayladı.

Ek kontenjandan Bankacılık ve Finans Bölümü’ne 50 gece öğretimi 50’de gündüz öğretimi olmak üzere bir ay sonra 100 öğrenci alımı yapılacak.

Yaklaşık 5 yıldır Gerede’nin gündeminden düşmeyen 4 Yıllık Üniversite hayali dün gerçek oldu. Bu büyük hayalin gerçekleşmesi ise pekte kolay olmadı. Peki, gelinen süreçte neler yaşandı? İşte hafızalarımızı yıllar öncesine götüren sürecin yanıtı:  

5 yıl önce bir anda gündeme gelmiş, daha sonra YÖK’ün almış olduğu: “40 Bin nüfusun altındaki ilçelere fakülte kurulmayacak” kararının ardından 4 Yıllık Üniversite hayali bir anda suya düşmüştü. 4 Yıllık Üniversite dosyaları böylece tozlu raflara kaldırıldı. Bu süreçten önce defalarca dönemin Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörüne gidildi, projeler anlatıldı, gerekli sunumlar yapıldı. Ancak olmadı, tekrar denendi yine olmadı. Tabi ki bu süreçte ortaya birçok spekülasyon çıkmaya başladı. Dolayısıyla oluşan bir çok bilgi kirliliği nedeniyle vatandaşlar da neye inanacağını haklı olarak bilememe durumuna geldi. 2009 yılı ile 2010 yılı sonları “süreç devam ediyor”, “mümkün değil” ifadeleri ile geçti.

Daha sonra umutsuzluk sirenlerinin çaldığı sıralarda bir formül bulundu ve sessiz sedasız Gerede’nin önde gelen siyasetçileri bu formül üzerine yoğunlaşmaya başladı. Neydi bu formül? İlçelere fakülte kurulmuyor ancak 4 Yıllık eğitim verilebilen Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açılabiliyor! Bu yüksekokulların örneklerine bakıldığında en önemli özelliği fakültelerden daha fazla büyüyerek istediği kadar bölümlerin açılabiliyor olmasıydı. Artık yol güzergahı belli olmuştu ve tozlu raflardan evraklar yeniden çıktı. Önce AİBÜ senatosu, uzun bir süreçten sonra da YÖK Genel Kurulu Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun kurulmasını onayladı.

ASLINDA BİR ŞEY YOKTU!

Bu süreçten sonra her şey bitti gibi gözükse de daha ortada hiçbir şey yoktu aslında. Ne Kurum Müdürü, ne öğretim görevlileri, ne de akıbetin ne olacağı? Tüm bu bilinmezlik üçgeninden sonra bir ışık göründü. Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na Gerede’yi daha önceden bilen, Gerede Meslek Yüksekokulu’nda şu anda eğitim görülen bölümlerin açılmasında büyük emekleri olan Doç.Dr. Mustafa Nursoy atandı. Nursoy’un da atanmasıyla süreç bitmedi. Akademisyenlerin atanması, kamulaştırma, okulun nereye yapılacağı, açılacak bölümlerin işlemleri, öğrencilerin nerede eğitim göreceği gibi bilinmezlikler hala devam ediyordu. Tıpkı bir Gerede’li gibi özveriyle çalışan Doç.Dr. Mustafa Nursoy, bu bilinmezliklerden sonuca gidilecekleri öncelikle çözdü. Bankacılık ve Finans Bölümü’nün dosyalarını hazırlayarak önce AİBÜ Senatosuna sundu. Senatonun kabulüyle birlikte Akademisyen alımı için resmi gazetede ilana çıkıldı. Bu boşlukta yeni yapılacak Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binasının da projeleri tamamlandı. Gerede’mizin yakından tanıdığı eski Garnizon Komutanı fahri hemşehrimiz Yrdc.Doç.Dr. Emin Serin ile birlikte Yrdc.Doç.Dr. Feridun Kayar, Yrdc.Doç.Dr. Işıl Tellalbaşı geriye dönüp bakmadan Gerede’mize eğitim vermek üzere şerefli görevlerini kabul ettiler. Yrdc.Doç.Dr. Emin Serin’in de Gerede için yaptığına ayrı bir parantez açılacak olursa; “Komutanlık” görevini bırakıp “Gerede için” dedi ve memleketine geldi.

Tüm dosyalar, sunumlar hazırlandı, yaklaşık 1 haftadır YÖK’ten gelecek karar beklenilmeye başlandı. Her şey YÖK Genel Kurulu’nun iki dudağına bakıyordu artık. Dün beklenen oldu ve hayaller uzun uğraşların sonucunda gerçek oldu. YÖK’ten gelen bu haberle birlikte Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümü’ne ek kontenjandan 100 öğrenci alımı yapılması kesinleşti. Böylece bu tarihi günde Gerede’ye 4 Yıllık Üniversite kazandırıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TAMAM

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir