BAİBÜ’de Panik Yaratan Su Analizi: Uzman İsim Türkiye’deki Acı Tabloyu Anlattı

featured

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir, “Türkiye’yi yıllarca bize yanlış anlattılar. Türkiye’yi su zengini diye anlattılar. Türkiye su zengini falan değil. Türkiye su fakirliği sınırında bir ülke” dedi.

BAIBU Su Analizi 2

Suyun Tükenme Riski

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (BAİBÜ) “Suyun Önemi ve Sürdürülebilirliği” konulu panel düzenledi. BAİBÜ Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele onlarca öğrenci ve öğretim üyeleri katıldı. Prof. Dr. Yusuf Demir, suyun tükenme riskini artıran etkenlere dikkat çekti.

BAIBU Su Analizi 1

Kullanılabilir Suyun Azlığı

Prof. Dr. Yusuf Demir, “Dünyanın 4’te 3’ü su ama bu 4’te 3’ünün tamamı kullanılabilir bir su değil. Büyük çoğunluğu tuzlu su. Kullanabilecek tatlı su oranı dünyada yüzde 3. Peki, bu yüzde üçlük suyu kullanabiliyor muyuz? Onu da kullanamıyoruz. Büyük çoğunluğu ya buzulların altında ya göllerin, denizlerin altında. 8 milyar insanı şu anda kullanabildiği su 0.0003. Var olan su. Bu suyun dünyadaki dağılımı da çok enteresan. Bazı kıtalarda fazla su varken bizim bulunduğumuz coğrafya oldukça sınırlı. Türkiye’yi yıllarca bize yanlış anlattılar. Türkiye’yi su zengini diye anlattılar. Türkiye su zengini falan değil. Türkiye su fakirliği sınırında bir ülke. Bir ülkenin su zengini olabilmesi için 8 bin metreküp kişi başına su kullanabilmesi lazım” diye konuştu.

(Haber: Meral Bınar)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BAİBÜ’de Panik Yaratan Su Analizi: Uzman İsim Türkiye’deki Acı Tabloyu Anlattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir