Bolu’dan Osmanlı’ya hediye nefis lezzet: Tam kıvamında harika çorba

imaret çorbası 2

Bolu’nun en meşhur lezzetlerinden biri olan, sofraların en güzel başlangıç çorbaları arasında yer alan imaret çorbası, lezzetiyle sizi büyüleyecek. Bolu’dan yöresel lezzetleri sofrasına taşımak isteyenler için imaret çorbası harika bir seçenek olacak.

Bolu’nun en meşhur lezzetlerinden biri olan imaret çorbası nasıl yapılır? Osmanlı döneminde maddi sıkıntılar yaşayan insanlara verilen yemek anlamına gelen bu çorba, lezzetiyle mest ediyor.

Yapımı oldukça kolay olan imaret çorbası, tam anlamıyla Bolu ve Türk mutfağını yansıtan bir lezzet sunuyor. Peki Bolu usulü imaret çorbası nasıl yapılır? İşte detaylar…

imaret corbasi 1

BOLU USULÜ İMARET ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber

BOLU USULÜ İMARET ÇORBASI HAZIRLANIŞI

İlk olarak orta boy tencereye süt ve suyu dökün ve tencereyi ocağa alın. Ara ara karıştırarak tencereyi kaynamaya bırakın.

  1. Kaynayan sütlü karışımın içine yarım çay bardağı yıkanmış pirinci ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar ara ara karıştırmaya devam ederek pişirin.
  2. Diğer yandan soğanı ince ince doğrayın ve bir tavanın içine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı dökerek ısıtın. Isınan yağın üzerine soğanları koyun ve yumuşayana kadar kavurun.
  3. Kavurduğunuz soğanı daha sonra tencerenin içine ekleyin ve çorbayı karıştırın. Çorba orta kısık ateşte iken ara ara karıştırmaya ve pişirmeye devam edin.
  4. Çorbanın terbiyesi için yumurtayı bir kaseye kırın ve üzerine un ile suyu ekleyin ve malzemeleri çırpın.
  5. Daha sonra çorbanın suyundan 2 kepçe alın ve terbiyenin içine azar azar dökün.
  6. Hazırlanan terbiyeyi çorbanın içine azar azar ekleyin ve bir yandan da karıştırın. Ardından damak tadınıza göre tuz ekleyin.
  7. Çorbanın kıvamı koyu olursa azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz.
  8. Daha sonra çorbanın üzeri için bir tavada tereyağını eritin ve çorbanın üzerine nane ve pul biber ile birlikte ekleyin. Afiyet olsun!

(Bolu Olay)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’dan Osmanlı’ya hediye nefis lezzet: Tam kıvamında harika çorba

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir