1. Haberler
  2. Yemek Tarifleri
  3. Bolulular İşte Bu Hoşunuza Gidecek: Lahmacun Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmadı

Bolulular İşte Bu Hoşunuza Gidecek: Lahmacun Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmadı

Lahmacun Görseli 4

1 kilo un

2 su bardağı ılık su

5 su bardağı süt ( hamurun dah yumuşak olması için)

1 çorba kaşığı tuz

1 paket kuru maya

Lahmacunun İç Harcı Malzemesi

3 adet soğan

500 gr kıyma

1 adet kırmızı birer

1 adet çarliston biber

4 adet domates

Yarım bağ maydanoz

Tuz

Karabiber

Pulbiber

Reyhan

Toz kırmızı biber

½ çay bardağı sıvı yağ

Biraz su

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı acı biber salçası ( acı severlerin isteğine bağlı)

Lahmacun Nasıl Yapılır?

Başlangıç olarak ilk adım kullanacağımız mayayı ılık su ile beraber iyice karıştırarak erimesini sağlayın

Daha sonra derin bir kap içerisine un, tuz ve mayayı ilave edin.

Un, tuz ve mayayı kabımızın içine ilave ettikten sonra içerisine su ve süt ekleyip iyice yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin

Yoğurduğunuz bu hamurun üstünü hijyenik br örtü ve kapak yardımı ile kapatıp iyice mayalanması için beklemeye alın.

Lahmacun Yapmayı Öğrenmek İçin Doğru Adrestesiniz

Sırada lahmacunumuzun iç tarifinin yapımında. İlk olarak domateslerimizi kabuklarını soyalım.

Daha sonra soğan, kırmızı biber, çarliston biberi ve maydanoz ile beraber mutfak robatu yardımıyla oldukça küçük boyuta gelecek kadar doğramaya bırakın. ( muftak robotu yoksa bıçakk yardımı ile oldukça küçük parçalar haline getirbilirsiniz.

Malzemeler incecik oluncaya dek robotun içerisinden geçirin.

Rendelediğiniz harcın içerisine kıyma, tuz, sıvı yağ,salça ve diğer tüm baharatları karışmın içerisine ekleyip iyice harcı yoğurun

İşte lahmacunun içi hazır.

Otantik Bir Lezzet: Lahmacun

Mayalanmaya bıraktığınız hamurunuzdan elinize hafifçe yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun

Hazırlamış olduğunuz lahmacun hamurundan kçü bezeler yapın.

Hafifçe unlanmış tezgahınızın üzerine bezeleri dizin. Üstlerini temiz bir bz ile örtüp 10 dakika kadar dinlenmede bırakın.

Daha sonra bu bezeleri unlu bir zemin üzerine oval veya yuvarlak olacak şekilde açma işlemine başlayın.

Daha sonra hazırladığınız bu parçaları yağlı kağıt üzerine koyup zerine hazırladığımız iç harcını eşit bir şekilde yaymaya başlayın.

Son olarak hazırladığımız lahmacunu eğer tavada yapacaksanız, hamuru tavaya koyduktan sonra üzerine iç malzemeyi yerleştirin. Tavanın kapağı kapalı olacak şekilde hamur kıvamına alana dek pişirin.

Eğer fırında istiyorsanız 220 derece ısıtılmış fırına koyup üzeri pişene kadar pişirin. Dikkatli olun lahmacunu hızlı pişer hamurunuz yanmasın. İşte lahmacunlarınız hazır.

Ailenize Veya Misafirlerinize Unutulmaz Bir Lezzet Şöleni Sunun

Ev yapımı lahmacun tarifimizle, artık bu geleneksel Türk lezzetini kendi mutfağınızda rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Kolay bulunan malzemelerle ve basit adımlarla, aileniz ve misafirleriniz için lezzetli lahmacunlar yapmanın keyfini çıkarın. Bu tarifle, lahmacun yapmanın zor olduğu düşüncesini unutun ve mutfakta harikalar yaratmaya başlayın. Afiyet olsun!

(Osmancık Haber)

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Yazı Sona Erdi!

Yüklenemedi, lütfen tekrar deneyiniz.

Bolulular İşte Bu Hoşunuza Gidecek: Lahmacun Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmadı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip