Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gastronomi öğrencileri, mutfakta israfı önlemek amacıyla “sıfır atık” prensibine uygun yemek tabakları hazırladı. Sürdürülebilirlik ve çevresel duyarlılık vurgulandı.
Sıfır atık uygulamalı sınav gerçekleştirildi
Öğrenciler, Sürdürülebilir Gastronomi Uygulamaları ve Sıfır Atık dersi kapsamında uygulamalı bir sınava katıldı.
“Mutfakta israf yok, her malzeme bir değer”
Aşçı adayları, “Mutfakta israf yok, her malzeme bir değer” sloganıyla hareket ederek, sınavda gıda israfını minimuma indirmeyi hedefleyen sıfır atık prensiplerine uygun tabaklar tasarladı.
Atık malzemeler yeniden değerlendirildi
Yemek yapımı sırasında ortaya çıkan kabuk, sap gibi artıklar, mutfakta sürdürülebilirlik, çevresel duyarlılık ve kaynak verimliliği prensiplerine uygun olarak kompost, garnitür veya stok malzemesi olarak kullanıldı.
Jüri başarıyı değerlendirdi
Sınav sonunda jüri üyeleri, hazırlanan yemeklerin lezzet, sunum ve sürdürülebilirlik açısından gösterdiği başarıyı vurgulayarak öğrencileri tebrik etti.
(Haber: Sezai Ozan Dolgun)