Bolu Usulü Oğmaç Çorbası: Geleneksel Lezzetin Sırları

oğmaç çorbası 2

Oğmaç çorbası, Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biridir. Küçük hamur parçacıklarıyla zenginleşen bu çorba, hem besleyici hem de lezzetlidir. Oğmaç çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtmak için ideal bir seçenektir.

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • İsteğe bağlı haşlanmış nohut
  • 1.5 litre sıcak su
  • Karabiber ve tuz
ogmac corbasi 1

Hamuru İçin

  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yeteri kadar tuz ve su

Hazırlanışı

  1. Hamur malzemelerini bir kaba alın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayın.
  3. Küçük soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun.
  4. Salçaları, baharatları ve isteğe bağlı olarak nohutu ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin.
  5. Sıcak suyu ekledikten sonra kaynamasını bekleyin.
  6. Kaynadıktan sonra hazırladığınız hamur parçalarını çorbaya ekleyin.
  7. Orta ateşte hamurlar pişene dek yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın.
  8. Nane ile süsleyerek servis yapın.

Oğmaç Çorbası ve Farklı Sunum Önerileri

Oğmaç çorbası, klasik olarak yoğurtsuz olarak servis edilir. Ancak farklı bir lezzet denemek isterseniz, yoğurtla da hazırlayabilirsiniz.

Kalori Bilgisi

Bir porsiyon oğmaç çorbası yaklaşık olarak 100 kalorinin üzerindedir. Bu nedenle, diyet yapıyorsanız ve kalori hesabı yapıyorsanız, oğmaç çorbasını ölçülü tüketmenizi tavsiye ederiz.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu Usulü Oğmaç Çorbası: Geleneksel Lezzetin Sırları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir