Ankara İş Dünyası, Kararı Olumlu Karşıladı

Türk Lirası Para Kredi Banka Faiz Ödeme Lira

Ankaralı iş dünyası temsilcileri, enflasyon düzeltmesi işlemlerinin 2024 yılı birinci geçici vergi döneminde uygulanmaması kararını olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, söz konusu kararla, iş dünyasının sesine kulak verdiğini ve reel sektörün gerçeklerini dikkate aldığını belirtti.

Ardıç, “Bu karardan dolayı başta Hazine ve Maliye Bakanı’mız Sayın Mehmet Şimşek olmak üzere Bakanlık bürokratlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum.” ifadesini kullandı.

Ardıç, enflasyon düzeltmesi işlemlerinin 2024 yılı geçici vergi dönemlerinde uygulanmayıp, 31 Aralık 2024 tarihli bilançolara uygulanmasının ülke ekonomisi açısından daha faydalı olacağına inandıklarını ve beklentilerinin de bu yönde olduğunu bildirdi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, enflasyon düzeltmesi işlemlerinin 2024 yılı birinci geçici vergi döneminde uygulanmamasına dair taleplerin daha önce iş dünyası ve mali müşavirlerce dile getirildiğini hatırlattı.

Baran, Hazine ve Maliye Bakanlığının reel sektörün gerçeklerini dikkate alarak verdiği “sağduyulu” kararın çok yerinde olduğunu ifade etti.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara İş Dünyası, Kararı Olumlu Karşıladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir