Eskişehir’de Hayvancılık ve Tarımda Gübre Desteğine Hibe Fırsatı

eskisehirde hayvancilik ve tarimda gubre destegine hibe firsati MiT43mmB.jpg

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce ve Tarım ve Orman Bakanlığınca kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımlar; tesis yapımına, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, kapasite artırımı, mevcut tesislerin teknoloji yenileme ve modernizasyonuna yüzde 50 hibe desteği başvuru alımları devam ediyor.

Hayvansal ve bitkisel orijinli gübrelerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik tüm yatırım niteliklerindeki başvurular, hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

Hayvansal orijinli gübreler, hayvanların dışkıları ile yataklıklarının artıklarından elde edilen gübrelerdir. Bitkisel orijinli gübreler, tarımsal amaçlı yetiştirilen bitkilerin kendisinden ya da işlenmesi sonrası elde edilen yan ürünlerden elde edilen gübrelerdir. Başvuru yapılacak yatırım yerinin kırsal alanda, mülkiyeti başvuru sahibine ait veya başvurunun yapıldığı tarihten itibaren en az 7 yıl süreyle kiralanmış olmalıdır. Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar kapsamında yapılacak başvurularda 3 milyon liradan 14 milyon liraya kadar hazırlanabilecek projelere yüzde 50 hibe desteği verilecektir.

Başvurular 19 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecektir. Hibe desteğine başvurmak isteyenler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü, İl Proje Yürütme Birimi’nden teknik destek ve ayrıntılı bilgi alabilirler.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eskişehir’de Hayvancılık ve Tarımda Gübre Desteğine Hibe Fırsatı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir