Bolu’da fırınlara eş zamanlı baskın

fırın baskını 2

Tarım ve Orman Bakanlığı “Tarladan/Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenliği” prensibi ile gıda güvenilirliğinin etkin ve sürdürülebilir bir şekilde temini amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşen ekmek üretim ve unlu mamuller üretim işletmelerinin denetlenmesi programı kapsamında ilimizde yaklaşık 50 denetim gerçekleştirildi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü Zekeriya Ar; “Bakanlığımız talimatlarıyla 2 hafta boyunca denetimlerimiz Gıda Kontrol Görevlilerimiz tarafından gerçekleştirilmeye devam edecektir.

firin baskini 1

Denetim Seferberliği kapsamında İl Müdürlüğümüz kontrol görevlilerince un ve unlu mamül üreten işletmelerimizde gerekli şartları sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyulup uyulmadığına yönelik standartlara bakılacaktır.

İnsan odaklı denetimlerimiz rutin, seferberlik ve ihbar odaklı olarak aralıksız devam edecektir. En iyi denetçi vatandaşımızın kendisidir. Bu bağlamda sizler de uygunsuz gördüğünüz durumları 7/24 ALO GIDA 174 ve 112 ihbar hattına bildirebilirsiniz” dedi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da fırınlara eş zamanlı baskın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir