1. Haberler
  2. Kültür & Sanat
  3. Bolu ve Gerede, Türkiye’nin Zirvesinde Yer Alıyor: Yöresel Lezzetin Hikayesi

Bolu ve Gerede, Türkiye’nin Zirvesinde Yer Alıyor: Yöresel Lezzetin Hikayesi

Bolu ve Gerede, Türkiye'nin Zirvesinde Yer Alıyor: Yöresel Lezzetin Hikayesi

Gerede Ilgaz Koçhisar
0
Paylaş
Bolu Gerede Kesi 2

Yöresel Damak Zevkiniz İçin Burada

Gerede Keşi ise 14.04.2021 tarihinde tescillenmiş bir diğer yöresel lezzet. 1400-1600 rakımda yetişen ineklerin sütünden üretilen süzme yoğurdun kurutulup sıkıştırılmasıyla elde edilen bu keşinin geçmişi, Gerede Panayırının simgelerinden biri olarak uzanıyor. Gerede Keşi, soğutucuların olmadığı dönemlerde sütün uzun süre muhafaza edilememesi nedeniyle yoğurt olarak değerlendirilmiş ve geleneksel yöntemlerle suyu uzaklaştırılıp kurutularak elde edilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Yazı Sona Erdi!

Yüklenemedi, lütfen tekrar deneyiniz.

Bolu ve Gerede, Türkiye’nin Zirvesinde Yer Alıyor: Yöresel Lezzetin Hikayesi
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerede Medyatakip