Metin Apaydın

2024 Belediye Başkanlığı Manifestosu

Metin Apaydin Kose Yazisi 2024 belediye baskanligi manifestosu

Yine yaşadığımız beldenin kaderini tayin edecek önemli bir seçimin ön başlangıcındayız. Evet, eminim ki ne siz belde seçmenleri ne de ben bu defa bir oldubittinin ya da herhangi bir partisel dayatmanın bu belde halkının,  gençlerinin, çocuklarının geleceğini geleceğimizi ilgilendiren duruma etkisiz kalmamak seyirci kalmamak adına belediye başkanı seçilecek ciddi vakurlu kararlı kişiden beklenebilecekleri sıradan adaylara göre ise hayal ötesini sizlerle paylaşma gereği duyuyorum.

Belediyeler ve de belediyecilik hizmetlerinin bilinen ve de gitgide klasikleştirilen Belediye hizmetleri öncelikle su, imar, ulaşım ve kanalizasyon gibi çevre ve çevre sağlığı, kentsel alt yapı; temizlik ve katı atık; itfaiye, zabıta, acil yardım, kurtarma ve ambulans; defin ve mezarlıklar yapardı. Yine yapsın bu hizmetler gelişen teknolojilerle bu devirde çok kolay bizler hayal gücünün ötesini de istiyoruz haklı olarak.

İşte Gerede’de iyi bir belediye başkanının Gerede için 2 aşamalı olarak gerçekleştireceği hizmetler;

1- Gerede ilçesinde merkezde bulunan Yeni Cami ve Yıldırım Bayezid Camisi önlerine Medine de Ravza bahçesindeki büyük beyaz dev spot ışıklı otomatik şemsiyelerden yapılması gerekmektedir.

2- Kitirler, Kabiller, Yeni mahalle, Dayıoğlu üniversite hattına  tranvaw hattı ve saat tarifeli tranway yapılmalıdır.

3- Yeni Cami ve Yıldırım Beyazıt Cami arasında Hacı Yetim İşhanı’na kadar olan işyerleri ve bu alanın karşısındaki dükkanlar yeni yapılan kültür sitesi ne kadar olan kısımdaki işyerleri ve bu alandaki cadde yolu trafiğe kapatılacak aynı bu belirlenmiş alanda üzeri otomatik şemsiyelerden oluşan fberglas çatı malzemesiyle bungalow şeklinde kapatılacak dev bir güvenli alışveriş merkezi haline dönüştürülecektir.

4- Ulusal dev marketler zincirlerinin Pazar günleri açılması ve de akşam  mesai saatlerinden sonra açık kalmasına izin verilmeyecek yenilerine sadece şehir dışında ki alanlarda açılmalarına izin verilecektir.

5- Öncelikli hedefimiz Geredemizin il olmasıdır. İl Gerede kendisine Karadeniz’in kuzeyinden Mengen’i Orta Anadolu’nun kuzeyinde Eskipazar’ı Orta Anadolu hattında Çamlıdere ve yine yakın alanda Dörtdivan ve Yeniçağa’yı bağlayacak sanayisel hamleleri üstün hale getirilecektir.

6- Geredemize birisi çocuk hastanesi olmak üzere ikincisi tam teşekküllü normal hastane olmak üzere 2 adet özel hastanenin gelmesi ve yapımı teşvik edilecektir.

7- Yine ayrıca 2 adet özel lisenin de Geredemiz de yapımı teşvik edilecek faaliyette olması sağlanacaktır.

8- Mevcut yüksekokul adı altında ilçemizde faaliyette bulunan 2 yıllık okulların derhal 4 yıllık olması sağlanacaktır.

9- Gerede Deri Sanayisi yabancı tacirlerin fiyat baskısından derhal kurtarmak adına gerek özel sektör den yada bizzat belediye tarafından 2 adet ayakkabı fabrikasının yapılması teşvik edilecek faaliyette olmaları sağlanacaktır.

10- Belediye başkanı, yardımcıları ve belediye kısım amirlerinin belediyemizle ilişkilendirilebilecek herhangi bir satım yada satın alım ihalelerine iştirak etmeleri yada hissedarları oldukları ticari şirketler aracılığıyla da olsa dahası da birinci derece aile sayılabilecek akrabalarına da yasaklanacaktır.

11- Bakırcılar Çarşısı diye adlandırılan muhitten Gerede’nin Bolu yönündeki girişine kadar olan baştan başa tüm caddeler karşılıklı olarak ocak  şubat mart aylarında çalıştırılmak üzere alttan ısıtmalı olarak dizayn edilecektir.

12- Eskirim, dağcılık ve binicilik jimnastik ve buz hokeyi alanında Belediye Spor kurulacak ve daha fazla bayan sporcumuzun sosyal hayata katkısı sağlanacaktır.

13- Öncelikle fay hattını içeren alanda ki binalar derhal kentsel dönüşüm statüsünde taşınacak  jeopolitik incelemeler ve zemin etütleri sonucu genel yansıtılamayacak şehirde zemini sağlam olan alanlarda fore kazık  güvenli temeller üzerine 8 katlı binaların yapımına izin verilecektir, cadde sayılan ticari işyerlerine garaj mecburiyeti yapılmayacak uygun alanlar belediyece toplu garajlar haline sokulacaktır.

14- Yerleşim alanları kesinlikle ekilebilen arazilere doğru yönelmeyecek tarımda kullanılması imkansız alanlara doğru yönlendirilecektir.

15- Dayıoğlu Deresi olarak adlandırılan akarsuda orta ölçekli doğal dolgu barajlar oluşturulacak, deri sanayi su ihtiyacına ücretsiz verilecektir, bu büyük göletler üzerinde mevsimlik turistik rafting ve kano gezintileri için turistik yatırımlarda sağlanacaktır.

16- Ramazan Dede ve Kabiller arkasındaki kule arasında teleferik yapımı sağlanacak teleferik ve bağlı alanları ledli güneş enerji panelleriyle çalışan mor ışıklarla donatılacaktır turistik gelir elde edilecektir.

17- Sanat spor ve bilim dallarında ülke çapında ünlü olan Geredelilerin isimleri Esentepe mevkiinde oluşturulacak dev bir anıtta yaşatılacak eserleri de panaromik olarak sergilenecektir.

18- Geredesporun 1. Lige çıkartılması adına 10 milyon dolar harcamak gerekse bile gereği yapılacaktır ki futbol bir marka değeridir hiçbir çabadan geri durulmayacaktır.

19- Belediye otobüslerinin tamamı emekli vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet verecektir, aynı zamanda hafta içi her gün 2 adet büyük belediyemize iad otobüsün ücretsiz olarak köylere sabah 7:00 ve akşam 17:00 da ücretsiz servisi hizmeti vermesi sağlanacaktır.

20- Göl bölgesi tamamıyla güvenli hale getirilecek yürüyüş yolları etraf ışıklandırmaları ve göl üstü terasları ve yan yürüyüş yolları yapımı sağlanarak halkımızın kullanımına açılacaktır.

21- Her ay mutlaka sinema tiyatro resim sergisi ve benzeri gibi etkinlikler yapılacak öğrenci ve ailelerinin ücretsiz seyri sağlanacaktır.

22- Panayırlar 3 gün on beş gün arayla 3 gün yine düzenlenecek alanı ve katılımcıları genişletilecektir. Bu aradaki 11 günlük süre içerisinde deri ve deri ürünleri fuarı olarak devam ettirilecektir. Şehir halkı ve civarının ticari hayatı canlandırılacaktır.

23- Ev kadınlarımızın evde deri ve ürünlerinin yada mahallede kadınlara özel üretim imalathanelerinde çalışmalara ve kdv üretmeleri sağlanacak ailelere gelir katkısı sağlanacak kendilerine uluslar arası internet üzerinden pazarlama imkanları sağlanacaktır.

24- Ticretin can damarı ve ülkede ki dünyadaki geleceği olan hızlı yük treninin Gerede’nin yakınlarından geçmesi mutlaka sağlanacak Gerede yeni ufuklara taşınacak adeta çağ atlayacaktır.

Değerli Geredeli hemşerilerimin bu seçimde en düşük vizyonu yukarıda saymakla bitmeyecek güzel idealler olan başkan adayına itibar edecekleri aşikardır, herkim aday olursa olsun aday adaylığı bir şehrin geleceğini nasıl şekillendireceğinizle ilgilidir. Belediyecilik mega projeler işi olmalıdır.

Haksız mıyım?

2024 Belediye Başkanlığı Manifestosu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 18 Aralık 2023, 18:21

    Gerçekten üzerinde durulup konuşulması gereken projeler olduğunu düşünüyorum zor ama imkansız değil. Şimdiden Geredemiz için inşaallah en hayırlı olan gelir